053 - 208 70 02

Op zoek naar een dakdekker in Almelo?

Plat dak isoleren in Almelo?

Het isoleren van platte daken kan op verschillende manieren, aan de binnenzijde of de buitenzijde van het dak. Beide manieren hebben voor- en nadelen. Als alternatief voor de traditionele dakisolatie kun je ook kiezen voor een zogenaamd groendak: begroeiing van natuurlijke materialen zorgt daarbij voor isolatie van het dak.

In Almelo en omgeving adviseren wij je graag over de meest geschikte isolatiewijze voor je dak en zorgen we dat het isolatiemateriaal snel en op de juiste wijze wordt geplaatst. Maak voor het isoleren van je dak een telefonische afspraak op 053 - 208 70 02 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

Isolatie aan de binnenzijde

Als het platte dak aan de binnenkant wordt geïsoleerd, heet dat ook wel een koud-dakconstructie. Het isolatiemateriaal, in de meeste gevallen steenwol, wordt aangebracht tussen de dragende constructie en het dak, met als gevolg dat het dak de (koude) temperatuur van buiten aanneemt.

Deze manier van isoleren is goedkoop maar brengt wel enig risico met zich mee, met name voor houten dakconstructies. Het vocht van binnenuit kan namelijk niet meer weg en zal dus in de dakconstructie gaan zitten, met mogelijk rottend hout tot gevolg. Om deze reden wordt er altijd een dampremmende folie aan de binnenzijde van het isolatiemateriaal geplaatst, waardoor de dakconstructie beschermd wordt tegen optrekkend vocht.

Isolatie aan de buitenzijde

Je kunt er ook voor kiezen het platte dak aan de buitenzijde te laten isoleren. Er ontstaat dan een zogenaamde warm-dakconstructie: het dak zal de warme binnentemperatuur aannemen. Door deze manier van isolatie voorkom je dakschade door optrekkend vocht.

Het gevolg is echter wel dat het dak hoger komt te liggen door de isolatieplaten die worden gebruikt. De afwatering moet hierop worden aangepast, zodat er geen stilstaand water op het dak kan ontstaan. Dat brengt uiteraard kosten met zich mee, maar is essentieel: anders verliest het isolatiemateriaal zijn functie en kan er in het ergste geval lekkage ontstaan.

Contact met Kamphuis Dakbedekking & Renovatie

Ben je op zoek naar meer informatie over de geschikte dakisolatie voor jouw woning, of wil je graag direct een afspraak maken voor een oriënterend kennismakingsgesprek? Bel ons dan op 053 - 208 70 02 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op.

 
 

Waarom Kamphuis Daktechniek?

  • Allround renovatie dakbedekking
  • Specialist in bitumen daken
  • VCA gecertificeerde dakdekker in TwenteVCA gecertificeerd

Ons werkgebied

Wij staan voor je klaar in Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen, Nijverdal, Goor, Rijssen, Borne en Losser en omgeving.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen, Nijverdal, Goor, Rijssen, Borne en Losser.

Diensten

• Dakbedekking
• Verhelpen van lekkages
• Dakreparatie
• Spoedservice
• Dakrenovatie
• Dakisolatie

Hoofdvestiging