053 - 208 70 02

Op zoek naar een dakdekker in Almelo?

Daklekkage Almelo

Het vervelendste van een daklekkage is nog wel de schade die het veroorzaakt. Bij een daklekkage is waterschade vaak niet te voorkomen. Ook een nieuw dak kan door een zware storm kapot gaan. Uiteraard zijn goed onderhouden daken wel beter bestand tegen hevige regenval of sterke wind, maar het is vaak lastig te voorzien.

Wanneer je een daklekkage opmerkt, onderneem dan wel zo snel mogelijk actie om de schade zoveel mogelijk te beperken. Lees hieronder alles wat je moet weten over een daklekkage. Wil je een professional inschakelen? Bel Kamphuis Dakbedekking & Renovatie in Almelo op 053 - 208 70 02 of vraag een offerte aan via het contactformulier.

Ga snel naar:

Wat te doen bij lekkage dak?

 1. Spoor de oorzaak van de lekkage op. Soms is dit lastig en kan lekdetectie door een professional nodig zijn.
 2. Probeer de schade zoveel mogelijk te beperken, door een zeil op het dak te leggen of gebruik te maken van droogapparatuur.
 3. Maak foto’s van de gevolgschade voor het geval de schade kan worden vergoed door je opstalverzekering of inboedelverzekering.
 4. Bel je verzekeraar om de schade te melden.
 5. Repareer het dak of schakel een dakdekker in om het dak te repareren.

Wat zijn de oorzaken van een daklekkage?

Daklekkages komen meestal aan het licht na een hevige regenbui of storm. Het is dan ook lastig om waterschade ten gevolge van een daklekkage te voorkomen. De storm zelf kan uiteraard ook schade en daardoor een lekkage aan het dak veroorzaken.

Het zijn meestal de zwakke plekken van het dak waar daklekkages ontstaan. Het is niet altijd even gemakkelijk om de precieze locatie van het lek te achterhalen. Het water kan op een plek het huis binnenkomen, maar op een hele andere plek door het plafond komen.

Het dak zelf, zoals de isolatie en het dakbeschot houden het water vaak een tijdje vast, voordat het water zichtbaar wordt. Daarnaast is het ook goed om in gedachten te houden dat de oorzaak van een daklekkage vaak afhankelijk is van het type dak.

Oorzaken lekkage plat dak

Een plat dak is over het algemeen vatbaarder voor lekkages dan een schuin dak. Het materiaal dat op een plat dak ligt is meestal bitumen. Bij deze dakbedekking is er sprake van veel naden waar water makkelijk tussen kan komen. Ook plantgroei en vuil kan tussen de naden komen, waardoor de dakbedekking niet meer waterdicht is.

Uiteraard kan regenwater bij een plat dak ook op het dak blijven liggen. Het is dus van belang dat de waterafvoer goed werkt. Wanneer water te lang op het dak blijft liggen, kan er schade aan het dak ontstaan. Bitumen is een flexibel materiaal dat bestand is tegen verschillende weertypen, echter kan het op den duur wel uitdrogen en barsten. Hierdoor kunnen uiteraard ook daklekkages ontstaan. Kortom, de oorzaken van daklekkage plat dak zijn:

 • naden die niet meer waterdicht zijn;
 • slechte afvoer van regenwater;
 • veranderende weersomstandigheden;
 • slecht onderhouden dakbedekking.

Oorzaken lekkage pannendak

In ons regenachtige land kun je het beste een pannendak hebben. Schuine pannendaken zijn gemaakt om water direct af te voeren. Echter de dakgoot die het regenwater opvangt en verder afvoert is juist een van de oorzaken van een pannendaklekkage.

Dakgoten raken in het najaar verstopt door bladeren en ander vuil. Hierdoor zal het afvoeren van water in het geding komen en het water een andere weg vinden en mogelijk het huis binnensijpelen. Daarnaast ontstaan lekkages bij een pannendak vaak bij het daklood en de schoorsteen. Dit zijn natuurlijk de meest ontvankelijke delen van het dak. Ten slotte kunnen ook kapotte dakpannen zorgen voor lekkage. Kortom, de oorzaken van daklekkage pannendak zijn:

 • verstopte dakgoten;
 • schade aan daklood;
 • schade aan schoorsteen;
 • kapotte dakpannen.

Oorzaken lekkage dakkapel

Een dakkapel is met alle hoeken en naden ook vatbaar voor schade en dus lekkages. Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als voor platte en schuine daken: loszittende naden en schade aan onderdelen zijn doorgaans de oorzaken van lekkages.

Hoe een daklekkage opsporen?

Zoals gezegd kan het opsporen van een daklekkage heel lastig zijn. Dat komt omdat de waterschade in huis vaak niet op de plek zit waar het water ook het huis binnenkomt. Het is dus een hele zoektocht naar de locatie van de daklekkage.

Vooral de constructie van een pannendak verbergt de locatie van de lekkage goed. Doe voorzichtig wanneer je zelf het dak opgaat. Controleer (indien aanwezig) de naden, het daklood, de afvoeren, koepels, dakdoorvoeren, de schoorsteen, de nokvorst, gevelaansluitingen met de buren en de dakbedekking zelf. Kun je niets vinden, dan kun je beter een professionele dakdekker of lekdetectiespecialist inschakelen om het lek op te sporen. Wij staan altijd voor je klaar in Almelo en omgeving.

Een dakdekker maakt gebruik van verschillende technieken om een daklekkage op te sporen. Het doel is altijd om zo min mogelijk overlast en hak- en breekwerk te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld met een infraroodcamera, met een vochtmeting of via camera-inspectie.

Wat zijn de kosten voor een lekdetectie dak?

De kosten voor een lekdetectie bij een dak hangen af van de methode die gebruikt wordt. Er zijn verschillende technieken om een daklekkage op te sporen. Wij streven ernaar zo min mogelijk hak- en breekwerk te hoeven verrichten. Door jaren ervaring hebben herkennen wij een situatie vaak direct.

De kosten voor een lekdetectie dak hangen ook af van de specifieke situatie. Soms is de locatie van het lek vanaf de buitenkant zichtbaar. Mocht dit niet zo zijn, dan is een grondigere inspectie vereist en zal het iets langer duren voordat het lek gevonden is. Vraag gerust een offerte aan of bel 053 - 208 70 02 voor een afspraak. Als wij inzicht hebben in de situatie kunnen wij al snel een inschatting van de prijs maken.

Let op: check of de opstalverzekering of inboedelverzekering de schade die je hebt geleden ten gevolge van een daklekkage vergoedt. In sommige gevallen vergoed de verzekering ook eventuele inspectiekosten.

Wat zijn de kosten voor een daklekkage verhelpen?

Ook de kosten voor het verhelpen van een daklekkage zijn afhankelijk van de situatie. Wij zijn VCA-gecertificeerd waardoor je altijd de garantie hebt van kwalitatieve en allround dakreparaties in Almelo. Helaas geldt vaak dat de verzekering reparatiekosten niet vergoed, maar check dit vooral even bij je verzekeringsmaatschappij.

Wat te doen bij waterschade?

Niets is vervelender dan waterschade aan de woning. Een snelle oplossing is meestal niet aan de orde. Er zou eventueel nog gebruik gemaakt kunnen worden van droogapparatuur, maar anders moet er geduldig afgewacht worden totdat alles droog is. Vaak kan schade vergoed worden door een opstalverzekering. Dit geldt echter alleen bij schade die niet voorkomen had kunnen worden.

Bij waterschade door een daklekkage volg je de volgende stappen:

 1. spoor de daklekkage op of laat de lekkage opsporen door een dakspecialist;
 2. voorkom meer schade;
 3. neem foto’s van de schade en van rekeningafschriften als gevolg van de schade;
 4. stel je verzekeraar op de hoogte van de waterschade en laat je informeren;
 5. vul een schadeformulier in om de schade te claimen.

Twijfel je of het dak in een goede staat verkeerd? Je kunt altijd even bellen voor een afspraak. Wij kunnen indien nodig een dakrenovatie in Almelo uitvoeren. Wij staan voor je klaar! Bel gerust 053 - 208 70 02 of vraag een offerte aan.

 
 

Waarom Kamphuis Daktechniek?

 • Allround renovatie dakbedekking
 • Specialist in bitumen daken
 • VCA gecertificeerde dakdekker in TwenteVCA gecertificeerd

Ons werkgebied

Wij staan voor je klaar in Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen, Nijverdal, Goor, Rijssen, Borne en Losser en omgeving.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen, Nijverdal, Goor, Rijssen, Borne en Losser.

Diensten

• Dakbedekking
• Verhelpen van lekkages
• Dakreparatie
• Spoedservice
• Dakrenovatie
• Dakisolatie

Hoofdvestiging