053 - 208 70 02

Op zoek naar een dakdekker in Almelo?

Schuin dak isoleren in Almelo?

Bij de isolatie van schuine daken wordt er vrijwel altijd gekozen om het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van het dak te plaatsen (koud-dakconstructie). Hiervoor worden onder andere platen gebruikt van glaswol, EPS of glasvezel, of een speciaal isolatiefolie. Ook wordt er een dampremmend folie geplaatst, om te voorkomen dat er vocht in de dakconstructie trekt.

Het is verstandig om het schuine dak te laten isoleren door een specialist. In Almelo en omgeving kun je terecht bij Kamphuis Dakbedekking & Renovatie. Neem contact met ons op via 053 - 208 70 02 om een afspraak te maken of vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Verschillende isolatiematerialen voor schuine daken

Een groot deel van de woningen in Nederland is voorzien van een schuin dak. Een eerste stap in het besparen van energiekosten is dan ook vaak het isoleren van dat schuine dak. Dat gebeurt door middel van isolatiemateriaal, dat geplaatst wordt aan de binnenzijde van het dak. Hiervoor kunnen verschillende materialen worden gebruikt:

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • vlasvezel platen
Alle materialen hebben verschillende eigenschappen en zijn dus in meer of mindere mate geschikt voor jouw woning. EPS heeft bijvoorbeeld de hoogste isolatiewaarde, maar is niet erg flexibel. Voor een dak met veel hoekjes kun je daarom beter kiezen voor glaswol of isolatiefolie. Voor het meest geschikte isolatiemateriaal kun je het beste een dakdekker om advies vragen, ook als je van plan bent om zelf het hellende dak te isoleren.

Vocht in de dakconstructie tegengaan

Omdat schuine daken veelal aan de binnenzijde worden geïsoleerd, ontstaat het risico op vochtschade aan de dakconstructie. Warmte vanuit de woning trekt omhoog en kan niet door het isolatiemateriaal heen, wat in het ergste geval leidt tot houtrot. Dit valt helaas niet te voorkomen, maar door het plaatsen van een damp doorlatend folie aan de buitenzijde van de dakconstructie zorg je er wel voor dat het vocht een weg naar buiten heeft.

Contact met Kamphuis Dakbedekking & Renovatie

Voor dergelijke en andere adviezen kun je ons altijd bellen op 053 - 208 70 02. Wil je het isoleren graag uitbesteden aan een proffesional? Ook dan kun je terecht bij Kamphuis Dakbedekking & Renovatie. En voor het aanvragen van een offerte kun je gebruik maken van het contactformulier.

 
 

Waarom Kamphuis Daktechniek?

  • Allround renovatie dakbedekking
  • Specialist in bitumen daken
  • VCA gecertificeerde dakdekker in TwenteVCA gecertificeerd

Ons werkgebied

Wij staan voor je klaar in Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen, Nijverdal, Goor, Rijssen, Borne en Losser en omgeving.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Almelo, Hengelo, Enschede, Oldenzaal, Haaksbergen, Nijverdal, Goor, Rijssen, Borne en Losser.

Diensten

• Dakbedekking
• Verhelpen van lekkages
• Dakreparatie
• Spoedservice
• Dakrenovatie
• Dakisolatie

Hoofdvestiging